Bouw & wonen

airco-eenheden

Airco kopen inclusief montage

Airconditioning is al meer dan een eeuw zeer populair. De eerste toepassing van het nut van dit systeem was de beheersing van de luchtvochtigheid tijdens de Eerste Wereldoorlog, die zeer hoog was. Toen de Tweede Wereldoorlog was uitgevochten, werd airconditioning gebruikt om het klimaat te regelen tijdens het stimuleringstijdperk van het naoorlogse Amerika. Later werd zij toegepast om de vochtigheid en de luchtverontreiniging in de buitenlucht te regelen tijdens de rubbersplitsing in de Pacific om de kosten van de oorlogsaankopen en de steeds groeiende behoeften van de wereldbevolking te kunnen opvangen. Nu zijn de systemen zo geavanceerd dat zij in staat zijn de luchtkwaliteit binnenshuis te beheren met inachtneming van enkele zeer strikte richtlijnen voor milieubeheer.

De prijs van airconditioning varieert van kleine verbruikseenheden in de orde van grootte van een honderdtal tot de middelgrote en grote systemen voor kantoren en appartementsgebouwen. De ac wordt geschaald op basis van het stroomverbruik van een bepaald elektrisch circuit. Dit wordt gewoonlijk gemeten in kilowatt per uur of lethowattuur. De airconditioningsunits voor de detailhandel kunnen aan het plafond worden bevestigd of verplaatsbaar zijn met voorschakelapparaten erop bevestigd. Het bovenstaande is een overzicht van de verschillende systemen die op de markt verkrijgbaar zijn. Er zijn bepaalde factoren die in overweging moeten worden genomen bij de aankoop van luchtontvochtigers: Het airconditioningsysteem moet worden aangeschaft op basis van de grootte van de ruimte. De grootte van de ruimte moet bepalend zijn voor het vereiste vermogen van de unit.

Het vermogen van het systeem moet in overeenstemming zijn met de grootte van de kamer. De energie-efficiëntie van het toestel bepaalt de kosten van het stroomverbruik. Hoe hoger de energie-efficiëntie, hoe duurder de eenheid. Welnu, al deze apparaten gebruiken elektrische stroom die door het nutsbedrijf wordt geleverd. De stroomkosten worden berekend op basis van de kilowattuur of de kilowatt per uur. Kilowatturen zijn de eenheden van het elektrisch verbruik.Het vermogen van het  airconditioningsysteem om de ruimte te koelen wordt gemeten met de SEER (seasonal energy efficiency ratio). Hoe hoger de vereiste S.E.R., hoe meer vermogen de unit nodig heeft om de ruimte te koelen.De airconditioning units worden gecategoriseerd als hoog rendement systemen, medium kosten units en goedkope units. De units zijn ook ingedeeld in verschillende types.’ll de auto is om te gaan  voor de centrale airconditioning unit of goedkope airconditioning units.

Een bovenste type is die voor de plaatsen die in de tropische regio of centraal gelegen zijn. Deze top airconditioning units zijn duur en ontworpen voor plaatsen die niet vatbaar zijn voor hitteberoerte of zware vochtigheid. De andere types zijn de draagbare units. Zoals de naam al zegt, zijn deze draagbare airconditioning units geschikt voor de kantoren, woningen en instellingen die een airconditioning unit nodig hebben. De prijs varieert van $ 1500 tot $ 2000 op basis van de kenmerken en de grootte van de airconditioning unit. De functie van de eenheid moet worden overwogen terwijl het gaan voor een top merk eenheid. Zoals het bespreken van je mag met veel functies niet gaan voor een eenheid die duurder is.Het is veel beter en goedkoper om een goedkopere airconditioner zonder functies aan te schaffen dan om voor het dure  model met alle functies te gaan. De keuze van de grootte van de eenheid moet worden overgelaten aan de deskundige en niet aan de gebruiker, anders is de eenheid waarschijnlijk defect. Nou, de airconditioning units hebben zowel hun voordelen als hun nadelen. Voordat u een airconditioner koopt, moet u zeker zijn van alle kenmerken. Naast de voordelen zijn er ook enkele nadelen van draagbare airconditioners. Het nadeel is het lawaai in de eenheid wanneer het in werking is.