Bouw & wonen

De geschiedenis van binnenhuisarchitectuur

Industriele meubels

Laten we even stilstaan bij deze iconische ontwerper. Deze stoel werd voor het eerst afgebeeld in een Nederlands designtijdschrift met een afbeelding van een Fib die werd geroemd om zijn innovatieve benadering van een traditioneel interieurontwerp. Sinds hij voor het eerst werd gemaakt, was hij een vaste waarde in vele huizen en hij is nog steeds in die huizen te vinden als een prachtig, uniek meubelstuk. Nu komt het echt interessante aan deze stoel: afgezien van zijn opvallende uiterlijk, werd hij gemaakt van gewone houten onderdelen die werden gekocht bij een plaatselijke houtmolen.

Het enige gemeenschappelijke kenmerk van deze stoelen: ze zijn er nog steeds, en ze doen het nog steeds. Tot op de dag van vandaag zijn er veel van deze stoelen te vinden in boetiekhotels over de hele wereld. afwezigheid van accoutrement

Gelukkig werd het industriële meubels concept geen succes. Het enige dat hen de das omdeed, was hun gebrek aan erkenning. Voor meubelontwerpers die de aandacht willen trekken door esthetisch aantrekkelijk te zijn, is dit inderdaad een uitdaging. Het kan een ontsmettingsmiddel zijn om stukken te maken van wat ze hebben, maar pas op dat ze niet smakeloos overkomen binnen het kader van design in andere vormen. Bovendien zijn er genoeg kwaliteitsmeubelontwerpers die uit een standpunt komen dat volledig tegenovergesteld is aan dat van industrieel ontwerp.

Conclusie: Het is ook mogelijk dat u uitzonderlijke stukken vindt, afkomstig uit geheel andere ontwerprichtingen. Er zijn er veel die de industriële stijl hebben overgenomen, of er op zijn minst door zijn geïnspireerd. De meesten hebben veel geluk gehad door in de voetsporen te treden van de oorspronkelijke ontwerpers, met name William Morris en Wright en Charles Rennie Dubpling. Tegenwoordig wordt de term industrieel ontwerp synoniem gebruikt met modern, of hedendaags, ontwerp. Er wordt gezegd dat het heeft geleid tot een belangrijke verandering in het huiselijk ontwerp. In het verleden zouden veel woningen zeer strikte regels hebben gehad met betrekking tot wat erin geplaatst en geplaatst kon worden.

Hoewel, in de moderne tijd, zijn er veel verschillende stijlen van meubilair die industrieel ontwerp omvatten en zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Met een goed begrip van de verschillende scholen van ontwerp en welk ontwerp werd ontwikkeld op verschillende tijdstippen in de geschiedenis tijdens het Industriële tijdperk, kan men de verschillende invalshoeken waarderen die elke stijl probeert te benutten.

Lees meer

White Wash buffetkasten