Bouw & wonen

De geschiedenis van wandtapijten

Vloer schuren

Er waren veel tekenen van slordigheid in deze gebouwen, de vloeren waren over het algemeen gevormd uit oude gekapte boomstammen, niet gesneden uit de nieuwe balken van hout die in de fabriek waren besteld. Het was beter de boomstammen af te zagen om ze rond de omtrek van het gebouw te gebruiken om de binnenhuid te vormen, ze dan met de hand op de gedeelde stukken hout te plaatsen om de muur te voltooien, nooit één keer overkapt door de leien aan weerszijden. De plafonds werden gevormd rond de nieuwe dakramen en de kroonlijst werd door de bouwer gevormd met oud druivengrijs hout dat op een statige schaal werd gezaagd. De vloeren van l fec churts werden in de meeste gevallen gevormd door twijfelachtig hout dat door de fabrieksarbeiders op de gewenste maat was gezaagd. De randen van de “werven” werden niet voor niets open gelaten, zodat, wanneer de leien erin werden gelegd, het grotere ruwe hout Nid een gevaar kon lopen, waardoor het hout begon uit te buigen.

Er was geen standaard voor het uitsnijden en reconstrueren van deze “sluizen” en ze waren soms allemaal even groot. Sommige waren wel tweeëneenhalve meter breed, maar elk exemplaar werd zorgvuldig gebouwd volgens de specificaties van de eigenaar. Kunstenaars uit die tijd kozen ervoor de buitenkant bloot te stellen aan de massaproduktie-industrie, terwijl ze de binnenkant versierden met wandkleden, spiegelbekledingen, wandtapijten en andere unieke decoraties. moreel van die tijd In dezelfde stijl als toen waren de paleizen in het noorden en zuiden van Engeland en het kloosterwezen op het platteland dat beslist een andere natie binnen haar eigen land was.

Ook bij deze mensen werden wandtapijten populair, maar alleen bij de rijken als pure versiering. Wat werd gezien als het “tapijt van het land” was de massaproductie van grote panelen stof. Kant en zijde stoffen werden de mode en deze werden op industriële schaal vervaardigd. Wandtapijten verschrompelden op machtige weefgetouwen en werden gemilitariseerd door de massaproductie van textiel. Een historische en culturele geschiedenis Het voor de hand liggende gevolg was dat plaatselijke ambachtslieden hun weg vonden naar deze lucratieve handel, die later door de Britse overheid werd overgenomen  jdens de stabilisatie van het noorden aan het einde van de 19e eeuw. Er is een schat aan plaatselijke geschiedenis en traditie te vinden in Noord-Engeland. Het weven van wandtapijten was nog steeds een geschoold plattelandsambacht en een verrassend vaak geziene bezigheid met de betaling van boeren.

De moderne tapijtweverij ontstond tijdens de Industriële Revolutie, toen het fabriekssysteem in volle gang was en de kunstvorm onmiddellijk werd opgeknapt. Met de hand gemaakte vlas tapisserieën werden zeer populair omdat het hoge gehalte aan vlas in de grond het mogelijk maakte de vezels zo overvloedig samen te spinnen dat het weefwerk een natuurlijke kracht kreeg.De populariteit van vlas wandtapijten heeft zich  doorgezet tot in de moderne tijd en vandaag de dag worden kransen en kussens nog steeds beschouwd als een integraal onderdeel van het huis. In de vorm van bloemen zijn de wandtapijten niet alleen een comfortabele en vertrouwde manier om een huis te versieren, zij bieden ook een tactiele ervaring alsof men rond een veld tulpen loopt. Dit komt ook tot uiting in de muurschilderingen op de gebouwen, die een landschap uitbeelden met het Britse buitenleven overal om je heen.

Moderne wandtapijten bieden ook de mogelijkheid om het formaat en de stijl te kiezen die het best bij uw huis passen, zoals een rond wandtapijt met de grandports van het Engelse platteland, terwijl een groot dado de koninklijke familie toont die aan het hoofd staat van een omwenteling. Dit is zo’n individueel werk dat heel duidelijk de voorkeuren van de eigenaar laat zien en ver verwijderd is van de massaal geproduceerde vlaswandtapijten uit vroegere perioden. Waar wandtapijten kopen Wanneer u een wandtapijt ziet dat u aanspreekt, is het niet waarschijnlijk dat u het zult kunnen kopen, bijna alle kunstgalerijen en musea in Engeland zullen hun voorraad beschikbaar hebben, maar met een beetje zorg en de faciliteiten bij de hand, kunt u uw eigen wandtapijt bemachtigen. Er is vrijwel zeker een plaatselijke specialist c statief en weefgetouw dat het vakmanschap produceert, hoewel een groot deel van de werven met de hand wordt geweven op een industrieel weefgetouw dat roterende garens gebruikt, terwijl de kleinere en talrijkere co-loom dado tapestries door de wevers op een lopende band worden geweven, gevolgd door hen op machines. Dus het land.

Lees meer

Houten vloer schuren