Bouw & wonen

De waarde van een taxatie

Taxatie bedrijfspanden

 

 

Een geldschieter moet weten wat de marktwaarde van het huis is op de huidige markt. De geldschieter bepaalt op zijn beurt of een hypotheek haalbaar is. Voor investeringsdoeleinden kan een geldschieter een taxatie in overweging nemen bij de beslissing of hij geld leent om in onroerend goed te investeren. Deze investering is normaal gesproken niet erg waardevol, maar draagt wel bij aan uw rendement op uw investering

Een geldverstrekker mag geen taxatie gebruiken om te bepalen wat de marktwaarde is. Kredietverstrekkers kunnen een hypotheek met een kortere looptijd overwegen in plaats van een hypotheek met een lange looptijd. Dit is beter geschikt voor investeringsdoeleinden, en kan niet zo’n groot maandelijks rendement opleveren. Alle rentebetalingen van de lening worden vooraf gedaan. Deze hypotheek op korte termijn is beter geschikt voor investeringsdoeleinden dan een hypotheek op lange termijn.

Dit is een ingewikkeld proces, maar niet alle investeringskredietverstrekkers behandelen taxaties als vrachtgewicht. De kredietverstrekker die op een specifieke fit aan het vechten is, zou er goed aan doen de taxatie in overweging te nemen. Als de kredietinstelling een paar leningen heeft, zou een goed uitgeruste taxateur helpen om de concurrerende biedingen te richten op een nauwkeuriger dollarbedrag. Dit betekent dat de kredietverstrekker het beste aandeel kan halen uit de taxatie, terwijl hij vasthoudt aan zijn oorspronkelijke lening op lange termijn. Een taxateur kan de beslissende factor zijn voor een geldschieter die meerdere biedingen heeft.

Een taxatie kan gemakkelijk worden gebruikt als bewijs van waarde voor iedereen die van plan is een eigendom te kopen. Elk onroerend goed heeft een marktwaarde die varieert in de tijd. Taxateurs krijgen vaak erkenning voor hun werk. Taxaties wapenen de partijen met de nodige informatie om weloverwogen beslissingen te nemen. Als u in de markt bent om onroerend goed te kopen en van plan bent om een lening af te sluiten of te herfinancieren, biedt de taxatie u het bewijs dat uw investering gezond is. De taxatie geeft een duidelijk en goed beeld van de woning voor, tijdens en na de verbouwingen.

Taxaties zijn alleen goed om het bewijs van waarde van een geldschieter vast te stellen. Maar als het om leningen gaat, kunnen taxaties steeds belangrijker worden bij onderhandelingen over leningen. Veel mensen kopen een huis op basis van hun huidige wensen. Dit kan het best worden bereikt door taxaties. De mensen die de uiteindelijke beslissing moeten nemen, zijn de kredietgever en het panel van taxateurs. De taxateurs zijn onbevooroordeelde derden die zijn opgeleid om een woning te beoordelen aan de hand van professionele normen. Bij het opstellen van hun taxatierapport baseren de taxateurs zich op hun kennis van het onderwerp, de markt en hun professionele evaluaties.

Er worden verschillende methoden gebruikt bij het opstellen van taxaties. Sommigen gebruiken een formule op basis van de geschatte waarde van het huis of de renovatiekosten, terwijl anderen een kijkje nemen op de vierkante meters van het huis of de materialen die zijn gebruikt om te renoveren. Een taxatie kan verschillende doeleinden dienen en is een zeer waardevol instrument wanneer het tijd is om een definitieve afrekening of het sluiten van een verkoop te herzien. Veel taxaties bevatten ook informatie over vergelijkbare verkopen in de omgeving om de koper een idee te geven van wat vergelijkbare woningen hebben verkocht voor in de buurt.

Lees hier meer over:

Taxatie bedrijfspanden