Bouw & wonen

Het carrièrepad van de architect

 

Architect Utrecht

 

Het carrière pad van de architect begon pas echt na de tweede wereldoorlog. De Amerikaanse Strawagin-afgestudeerden schilderden op bruggen toen ze in de 127renches zaten, dus men zou kunnen veronderstellen dat ze wisten wat ze deden, maar om heel eerlijk te zijn waren het slechts studenten, geen echte professionals. Vanaf die tijd bleef de Architectsomonyard groeien, ze vulden kamers in woonwijken in de stad en groeiden uit tot regionale kantoren. De eerste huisarchitecten in het Verenigd Koninkrijk waren de cottages en boerderijen die ontstonden uit de oprukkende landinvasie. Dit waren de voorlopers van de hedendaagse architect.

Meer mensen in het Verenigd Koninkrijk maken nu gebruik van een architect voordat zij een volledig ontwerp uitvoeren, bij het bouwen van een huis of bij het aannemen van het ontwerp van een werk waar zij mee bezig zijn. Dit is een groei van de industrie sinds het einde van de jaren 1960, en de eigenlijke architectuur van woningen blijft vooruitgaan, met voorschriften en normen die voortdurend veranderen om aan de behoeften van de klant te voldoen. Er zijn architecten voor elk budget. En er zijn manieren om de honoraria van een architect te beheren, of u nu een eigenaar, een huurder, eigenaar van een particuliere loft conversie, eigenaar van een blok van appartementen of een woonhuis bent.

Het begint allemaal met een volledig en professioneel plan. De architect moet in staat zijn om de juiste oplossing voor de klant te leveren. Dit betekent dat er een gedetailleerd bestek moet worden opgesteld waarin alles staat wat de opdrachtgever in één keer wil. Dit is vaak ook de plaats om een begroting op te stellen. De eerste stap in het proces is een beoordeling van de locatie. Een architect zal een locatie onderzoek uitvoeren om inzicht te krijgen in de vraag naar de ontwikkeling in de omgeving van de klant.

Met kennis van de eisen van de locatie kan een ontwerper dan een ontwerp maken, hetzij een nieuw ontwerp ontwikkelen of eenvoudig een bestaand ontwerp aanpassen. Er zijn veel verschillende soorten residentiële architectonische ontwerpen – van moderne appartementen tot stijlvolle herenhuizen en dergelijke. Het hangt allemaal af van de stijl en de eisen van de klant. Een architect zal veel vragen moeten beantwoorden om een standpunt te kunnen hameren, zoals het vloeroppervlak van een woning, een ruime keuze aan eenheden, het aantal slaapkamers of badkamers, enz.

Zodra het ontwerp is opgesteld, zal het project verder gaan met het verkrijgen van de nodige documentatie en vergunningen. De meeste residentiële projecten vereisen een soort van bouwvergunning om te beginnen, hetzij de volledige aanvraag of alleen de aanvraag voor een gewijzigd plan. Sommige stedenbouwkundige autoriteiten zullen ook aandringen op de overhandiging van de specificaties aan de architect, zodat deze toezicht kan houden op het ontwerp en het project kan starten.

Zodra de plannen zijn goedgekeurd, is de volgende stap het verkrijgen van de nodige mankracht om met de bouw te beginnen. Goede bedrijven zullen in staat zijn om snel en efficiënt arbeidskrachten te verspreiden naar de verschillende locaties die nodig zijn. Zodra het overgrote deel van de arbeidskrachten op de bouwplaats is, krijgt de architect de kans om aan het project te werken. Hij zal de kans krijgen om toezicht te houden op het project vanaf de ontwikkelingsfase tot en met de bouw, en indien nodig de ontwikkeling aftekenen voordat het werk begint. Een goed bedrijf zal vanaf het begin met de klant willen samenwerken om ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn zit en op de hoogte is van wat er moet gebeuren.

 

Lees meer

Interieurontwerp