Bouw & wonen

Hoe maak je een basis?

 

Muurschildering laten maken

 

 

Voordat je begint, neem een stuk karton of posterboard dat gelijk is aan een muur. Deze zijn aantrekkelijk en kunnen vrij goedkoop worden gevonden. De grootte van de muurschildering moet overeenkomen met de ruimte op de muur en met de grootte van de ruimte die je tot je beschikking hebt.

Schilder de muurschildering in een paar lagen, te beginnen met een basislaag. De gemakkelijkste manier om een basis te maken met veel diepte en dikte is het gebruik van een schuurspons of schuurmachine met een hoge korrel. Dat wil zeggen, als je nog niet over de middelen beschikt om een dikkere kwast te kopen, moet je er een halen, meestal bij een knutsel- en kunstwinkel.

Schilder eerst, zet het middenstuk (krijtbord, krijt, enz.) bovenaan en gebruik dan schilderstape om de randen af te plakken. Als dat gedaan is, schilder je de muurschildering zelf met een acrylverf naar keuze, een die dekkend is en de kleur heeft van verf op waterbasis.

Als u uw muurschildering van structuur wilt voorzien, zijn er een aantal manieren om dat te doen. Hier zijn een paar suggesties: Zeefdruk: Voor een open en luchtige uitstraling is een goede optie om een gesponsde zeefdruk te gebruiken, die meer lijkt op een zachte tekening, en dan ofwel een verf op water- of waterbasis eroverheen. Je kunt ook sjabloonverf gebruiken: Er bestaan ook sjablonen die je muurschildering op een foto kunnen laten lijken. Diepte sjabloneren: Historische torentjes zijn prachtig, maar van binnen zijn het niet meer dan vlakke stukken hout. Dus om diepte aan de muurschildering toe te voegen, schilder je een derde of de helft van honderd procent (na afronding naar boven op het dichtstbijzijnde geheel) van het stuk. Glazuur: Dit is een ander niveau van diepte. Met een kleur glacis op een twintigste of de helft van de muurschildering, of om te contrasteren met het glacis, schilder je de onderste laag. Daarna veegt het penseel het glazuur af om het in de grondlaag te laten overlopen.

Als de verf droog is, is het tijd om de afplaktape eraf te halen.

De techniek van dit type muurschildering wordt het best bereikt met latex acrylverf, maar kleurwassingen kunnen ook worden gebruikt. Met watergedragen verven zijn drie lagen nodig om de gewenste diepte van kleur en diepte van beweging te krijgen. Voor meer detail is een lichte tot donkere kleur meer effectief.

U zult een dag of twee moeten wachten en dan kunt u een laag primer aanbrengen. Dit zal de muurschildering beschermen tegen vervagen of chippen, waardoor u meer flexibiliteit in de kleuren die u kunt gebruiken.Ten tweede, zal het kopen van licht kunst muurschildering transformeren de manier waarop uw kamer voelt. De warme kleuren kunnen worden gecombineerd met warme neutralen en zij zullen een magisch effect op een donkere ruimte hebben. Dit is een geweldige manier om een dramatische “wow” factor toe te voegen in elk decor.

 

Lees hier meer over: