Bouw & wonen

Hoe zonnepanelen in uw huis te gebruiken

Zonnepanelen Utrecht

Zonne-energie is een van de meest gebruikte vormen van hernieuwbare energie, en dat is de reden waarom er zo veel mensen die zich richten op zonne-energie in hun huizen. Huizen kunnen klein beginnen en een vliegende start maken met hernieuwbare energie, of ze kunnen helemaal van het net af gaan. De keuze is aan u.

Verschillende mensen hebben verschillende ervaringen als het gaat om het gebruik van zonne-energie. Voor sommige mensen zijn zonnepanelen al jaren in gebruik. Windmolens zijn voor de meeste mensen een moderner concept, dat pas sinds kort aan populariteit wint. In dit artikel ga ik in op zonnepanelen voor een basiswoning die goed is geïntegreerd met het lokale elektriciteitsnet.

Het ontwerp van het zonnepaneel

Zonnepanelen zijn in wezen een systeem dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Er zijn ten minste twee soorten zonnepaneelontwerpen; monokristallijne panelen (een enkel siliciumkristal, meestal ongeveer 10 mm dik) en polykristallijne panelen (koudkathroom, een ras van siliciumkristallen).

Polykristallijne zonnepanelen

Deze panelen zijn meestal kleiner en gebruiken veel minder silicium dan monokristallijne panelen, wat betekent dat er minder van het product nodig is om het te produceren en dat ze dus minder duur zijn.

Enkelkristal panelen zijn efficiënter en dus duurder dan polykristallijne zonnepanelen, maar ze zijn ook efficiënter. In enkel-kristal panelen schuilt echter wel een probleem; uiteindelijk werkt een enkel-kristal paneel het beste op extreem zonnige Tegels. Als een monokristallijn paneel bijvoorbeeld heel lang in de schaduw ligt, haalt het apparaat waarop het is aangesloten een minimaal vermogen; in een systeem op zonne-energie.

Bomen zijn over het algemeen een groot probleem bij de behandeling van zonnepanelen, omdat ze ze in de schaduw zetten en ze dan onmiddellijk hun stroomopbrengst verliezen. Een veelgemaakte fout die mensen maken is de schaduw van de zonnepanelen tot 4 cm te verhogen, maar geen optimale prestatie te merken. Het systeem zal waarschijnlijk de verwachte prestaties overtreffen, maar niet meer. Het is dus belangrijk om niet alleen voor de panelen zelf te zorgen, maar ook voor de boom die ze in de schaduw zet. Dus wat te doen?

De Oplossing

Het gaat er niet alleen om een boom naast je huis te planten (ga alsjeblieft niet voor de den, dat is een onthutsende statistiek!) maar om regelmatig iets te planten dat na verloop van tijd zijn bladeren verliest en geen zin meer heeft.

Een binnenkort te verschijnen product dat bekend staat als een boombedrijf is een boom die gemakkelijk kan worden bewaterd en geprogrammeerd om een eindeloze hoeveelheid bloemen te laten groeien, waarbij geen takken worden achtergelaten het negeert ook de wetten van de fysica, want de boom absorbeert zonne-energie en zet die om in water, en zet het water vervolgens om in brandstof!

Een bio-energieboom is een boom op basis van afvalolie die zijn eigen afvalwater via een klein, geïntegreerd systeem oppompt en zowel voor verwarming als voor warm water kan worden gebruikt. Hij is even efficiënt als een zonnepaneel wat betreft het omzetten van zonlicht in energie, maar is niet afhankelijk van een oververlichte ochtend om genoeg gekleurd water te produceren om uw huis van energie te voorzien. De milieuvoordelen zijn ook aanzienlijk, aangezien organisch hout een hernieuwbare en duurzame hulpbron is, en minder impact heeft op het milieu.