Bouw & wonen

lED-verlichting

Goedkope ledverlichting

 

Elk jaar wordt er door bedrijven meer geld uitgegeven aan hun verlichtingskosten. Met een LED verlichtingssysteem kunt u tot tachtig procent op uw verlichtingskosten besparen. Met een goedkope LED-verlichting op vaste spanning kan een bedrijf energiezuiniger worden en snel geld besparen.Waarin verschilt vastspanningsverlichting van standaardspanningsverlichting? Verschillende LED-lampen met vaste  spanning zijn uitgerust met verschillende transformatoren, afhankelijk van de vermogensbelasting van de verlichting zelf. Een standaard LED buislamp met een vermogen van 30 watt normaliseert de spanning en de daaruit voortvloeiende stroomafname, terwijl een vaste LED lamp met een aluminium oxide coating een vermogen heeft van 100 watt en het vermogen 100 procent is, zelfs na 24 uur gebruik. Dit zal uw bedrijf ten goede komen omdat u minder stroom nodig zult hebben om te werken en dus geld zult besparen op uw elektriciteitsrekening.

Wat de toepassingen betreft, maakt de conventionele LED-verlichting gebruik van driepins en tweepins PL-lampen. Er zijn enkele LED-verlichtingssystemen die compatibel zijn met lineaire fluorescentie, lage druk natrium (LCD) en gecoate cilinders. Zou u ooit gedacht hebben dat conventionele verlichting compatibel is met LED-verlichting? Een lamp kan meestal in 30 minuten worden gemaakt. Het 14 mm starre type neemt gewoonlijk twee dagen in beslag (droge montage). Dit betekent dus dat zij zich in een “constructief” stadium bevindt en minder geavanceerde eisen stelt dan vrijhangende lampen. De 22 mm starre LED lamp is ontworpen met een compacter formaat in vergelijking met de 14 mm modellen en is ook compatibel met de LCD of plasma schermen. LED lampen met vaste spanning zijn ook zeer geschikt voor installatie in voertuigen.

Toepassingsspecifieke controlesBij bepaalde LED-lampen met vaste spanning kunt u een standaard vooraf geteste plug-in bediening kopen. Hiermee krijgt u een aangepaste regeling waarmee u de lichtniveaus  tot 12 keer per dag kunt regelen (afhankelijk van de grootte van de buis). Er bestaan programma’s die ontworpen zijn om uw verlichtingsschema’s te regelen, de zogenaamde Taskocks. U kunt tot 48 lampen op deze plug-in hebben die de mogelijkheid combineren om lichtniveaus op 2 verschillende tijdstippen te gebruiken.

Dit nieuwe besturingssysteem is zeer geschikt voor buiteninstallaties. Ze winnen ook aan populariteit in fabrieken omdat ze ook met een afstandsbediening kunnen worden bediend. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele verlichtingsarmaturen. Door een nauwkeurige lichtregeling kunnen uw verlichtingssystemen in fabrieken worden geautomatiseerd, waardoor de kosten tot 30% dalen.

Een ander zeer belangrijk voordeel van de plug-ins is dat er geen transformator nodig is. Dit draagt bij tot uw kostenbesparing. De meeste op een transformator gebaseerde lampen hebben een zeer laag wattage, waardoor ze een slechte keuze zijn om de lichtintensiteit te regelen. Maar bij Plug-Ins worden echte gloeilampen gebruikt, die bestand zijn tegen stroompieken, waardoor de lampen vooral niet na verloop van tijd dimmen. Vergelijking van LED-verlichting met conventionele verlichting Het gebruik van LED buisverlichtingscomponenten is een must om in overweging te nemen. Naast andere voordelen wordt dit type lichtcomponent ook gebruikt in industrieën waar een hoge verlichtingsefficiëntie een basisvereiste is.Maar in vergelijking met traditionele gloeilampen hebben LED lampen over het algemeen een langere levensduur en bevatten ze geen breekbare gloeidraden zoals gloeilampen. Dat betekent  dat ze minstens meer dan 35 jaar kunnen meegaan bij constant verbruik.

Maar hier is veel meer voor nodig. Door de toepassingen en details van LED-verlichting te leren kennen, kunnen we beter beslissen hoe we van deze technologie gebruik kunnen maken. De hoeveelheid lichtdekking is een ander aspect om te overwegen. U kunt een lamp kiezen met een scala aan lichtbundels, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het bevestigen van lampen in oneven maten met oneven wattages. Wat de kleurkeuze betreft, kiezen de meeste toepassingen voor wit licht, maar met zoveel opties op de markt kunt u er zeker van zijn dat fabrikanten het product in gedachten hebben dat aan elke mogelijke kleur zal voldoen. Conclusie De eerste keuze van LED licht retrofit punt dat moet worden gemaakt is tussen LED-lampen en fluorescerende armaturen. Wat de volgende stap betreft, moet LED retrofit eerst worden overwogen, als we de volledige voordelen van LED licht willen ervaren. Het is het beste om eerst advies in te winnen bij LED lamp retrofit fabrikanten. Bekijk andere bronnen en doe uw eigen onderzoek naar LED-lampen om uw uiteindelijke beslissing te nemen.

Lees meer

Neon wandlampen