Bouw & wonen

De waarde van een eigendom

 

NWWI taxatie

 

Taxatie wordt ook wel markttaxatie genoemd. Dit bedrijf zal een taxatie van een woning geven. Het maakt dus niet uit of u een huis wilt kopen of doorverkopen, u zult in staat zijn om een nauwkeurige waarde van het onroerend goed te krijgen. Hoe meer een makelaar weet over de buurt van het onroerend goed, hoe groter de kans op het vinden van een beleggingspand.

o De marktwaarde is gebaseerd op veranderingen in de marktwaarde van een eigendom. Veranderingen in de marktwaarde kunnen betrekking hebben op: waardestijging, devaluatie, inkrimping (buurten in de buurt die minder waard worden), of migratie. Samen met deze veranderingen zal de waarde van een eigendom afhangen van het beoogde gebruik van het eigendom. Het beoogde gebruik kan zowel positieve als negatieve effecten hebben. Veranderingen aan een eigendom van een woonhuis zijn negatief, terwijl het ontwikkelen van het eigendom voor commercieel gebruik positief is.

Het volgende belangrijke ding is het type van markt te kennen. Het heeft geen zin een huis te kopen voordat men de rentevoet kent. Dit zijn enkele redenen waarom men een hypotheek taxatie zou moeten gebruiken – het anticiperen en controleren van de rente en het meer betaalbaar maken.

Lees hier meer over:

Taxatierapport

Taxateur Dordrecht

NWWI taxatie